top of page

Wie zijn wij?

Ervaren ondernemers bundelen hun krachten voor promotie van Metaaltechniek.

20210604_105546_edited.jpg

v.l.n.r.: Elise Pikaart, Matthijs Bijpost, Maurice Huppertz, Peter Dols,

John Spronck, Alexandra Maas.

Heuvelland Techniek is een stichting in oprichting. Het bestuur bestaat uit vier ervaren ondernemers: 

 

  • Onze voorzitter is Maurice Huppertz, eigenaar Technomax (Landgraaf) & initiatiefnemer van Heuvelland Techniek 

  • Vice-voorzitter is John Spronck, eigenaar van Esma NV (Maasmechelen)

  • Penningmeester is Matthijs Bijpost, eigenaar van Wilwy (Sittard)

  • Secretaris is Peter Dols, eigenaar van Dols Constructie (Margraten)

Voor de coördinatie van alle activiteiten worden zij ondersteund door Elise Pikaart met als back-up Alexanda Maas (beiden Human Business Care). 

Aanleiding voor Stichting Heuvelland Techniek

Geen bestaansrecht zonder goede mensen.

Binnen de Zuid-Limburgse MKB Metaaltechniek is een groeiende vraag naar vakmanschap binnen de sector. In combinatie met de regionale ontwikkelingen op de arbeidsmarkt (krimp, ontgroening, vergrijzing) blijft het echter lastig om goed geschoold personeel te vinden.

In navolging op de reeds bestaande initiatieven bundelen binnen Heuvelland Techniek enkele Zuid-Limburgse ondernemers hun krachten. Zij zetten zich in om de regionale en lokale zichtbaarheid van de metaal in het technisch vmbo te vergroten (bij jongeren, hun ouders en decanen). Dit om meer jongeren geïnteresseerd te maken voor een opleiding en baan in de metaalbewerking.

20210604_103614.jpg

Vanwege het ontbreken van een Bedrijfsvakschool in de regio, neemt Heuvelland Techniek bovendien de rol van intermediair tussen de VMBO scholen, ROC vista en bedrijven in de regio op zich. Zodoende worden bedrijven en scholen geactiveerd tot concrete afstemming en samenwerking.

In onze aanpak en benadering zoeken wij tevens voor zover mogelijk of noodzakelijk aansluiting bij reeds bestaande initiatieven. Hiermee geeft Heuvelland Techniek in elk geval invulling aan de inbreng van metaalbedrijven in Sterk Techniek Onderwijs Zuid Limburg (zoals eerder door Koninklijke Metaalunie toegezegd in een drietal Cofi-kits).

bottom of page