top of page

Het begin van Heuvelland Techniek

Kruisverbanden maken, ingangen bij scholen en krachten bundelen.

Medio 2020 stelde Maurice Huppertz (eigenaar van Technomax en Bestuurder bij Metaalunie) bij de Metaalunie voor om in Zuid-Limburg iets extra's voor de metaalbedrijven te doen. Om met elkaar de krachten te bundelen, ervaringen te delen en te leren van elkaar. En om gezamenlijk makkelijkere en betere ingangen te krijgen bij de scholen in de regio.


Niet lang daarna had Anke Meuffels (Metaalunie) contact met Jos Vencken van Parkstad Techniek College. De eerste ingang was er.


Al voortbordurend op dit idee, werd contact gezocht met Elise Pikaart (Human Business Care) als oude bekende van de ondernemers en ter ondersteuning. Verder nam Anke contact op met Michel de Ruijter (Brainport Industries College), aangezien hij in Noord-Limburg en Brabant vergelijkbare initiatieven begeleidde.


Na een uitleg door Michiel en Anke over de instroom en uitstroom van leerlingen in Zuid-Limburg, over de manier waarop hij samen met ondernemers het initiatief in Noord-Limburg had vorm gegeven, groeide ons voornemen hiermee aan de slag te gaan. Tenslotte is de instroom van jongeren in de metaaltechniek heel belangrijk voor het behoud van kennis en vakmanschap in de sector.


Maurice benaderde een aantal ondernemers (bestuurders van Techniek Ondernemers Limburg) om dit initiatief verder mee op te zetten.


Heuvelland Techniek begon vorm te krijgen.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page