top of page

Slimme samenwerkingen met VMBO's opgestart

Heel blij zijn we! De afgelopen weken werden de eerste contacten gelegd met de VMBO scholen in Zuid-Limburg. Elise voerde gesprekken met de verschillende bedrijven coördinatoren van Westelijke Mijnstreek, Maastricht Heuvelland en Parkstad. Daarbij waren ook de regio coördinatoren vanuit Sterk Techniek Onderwijs aanwezig.


En behalve prettig, waren die gesprekken ook wel een eye-opener.


Want het is duidelijk dat het techniek onderwijs niet meer hetzelfde is als 'vroeger'. En ondanks dat het onderwijs veranderd is, zien we wel dat op de diverse VMBO scholen leerlingen wel al in een vroeg stadium kunnen proeven aan techniek.


Beeldvorming is key!

Wat we daarbij ook geconstateerd hebben, is dat het beeld dat leerlingen en hun ouders hebben van het werken in een metaalbedrijf niet goed aansluit bij de huidige praktijk. Zeker niet als je bedenk hoeveel verschillende metaalbedrijven er in Zuid-Limburg zijn.


En ook bij deze bedrijven worden innovaties en technische ontwikkelingen doorgevoerd.

Daarom willen wij vanuit Heuvelland Techniek graag de aangesloten bedrijven ondersteunen bij het openen van de deuren van hun bedrijf. Om leerlingen, ouders, en ook leraren en decanen een kijkje te laten nemen. En de metaalindustrie in Zuid-Limburg echt te ervaren. Het realiseren van een eerlijk en representatief beroepsbeeld is key!


Met de samenwerking die we gestart zijn met de VMBO's en met Sterk Techniek Onderwijs zetten we daar al stappen in. Onze ambitie is om in het begin van het nieuwe schooljaar de eerste activiteiten door bedrijf op te starten.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page