top of page

Tijd voor praktijk!

Het nieuwe schooljaar is alweer een maand bezig. En ondanks dat het wat stil was vanuit onze kant, hebben wij niet stil gezeten.


Heuvelland Techniek is inmiddels officieel een stichting. Reden voor een klein feestje dus, want nu kunnen we ook echt gaan doorpakken! Doorpakken betekent in ons geval dat we werken aan de eerste activiteiten om leerlingen en hun ouders metaaltechniek in de praktijk te laten ervaren.


Om een activiteitenkalender neer te zetten, werken we natuurlijk nauw samen met VMBO scholen in de regio. Vanuit regio Westelijke Mijnstreek hoorden we dat zij hun leerlingen graag op bedrijfsbezoek laten komen. Dus dat wordt gepland! En dat zij leerlingen graag iets willen laten doen. Niet alleen kijken dus.


Verder willen zij heel graag de leerlingen met een metaalfrees laten werken. Aan ons nu de taak om gericht bedrijven te benaderen die hieraan invulling kunnen geven. (Mocht je dit lezen en ons kunnen uithelpen met de frees, neem dan gerust even contact op!)


Verder wordt ook met de regio's Maastricht en Parkstad gesproken over hun wensen en mogelijkheden om leerlingen een zo goed mogelijk beroepsbeeld te geven.


Om alvast een kijkje te geven in de keukens van onze aangesloten bedrijven, starten we binnenkort met gesprekjes met hun (oud)-stagiaires. Want hun ervaringen delen we graag en zeggen meer dan wat ik jullie kan vertellen.

Vrijdag heb ik het eerste interview. En de bedoeling is daar een puur beeld mee neer te zetten, gewoon zoals het is.


Ik kijk ernaar uit het verhaal van deze stagiair met jullie te delen!


Tot de volgende keer,

Elise


4-10-2021

 

Ervaren ondernemers bundelen hun krachten voor promotie van Metaaltechniek in Zuid - Limburg. www.heuvellandtechniek.nl


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page